Franse partner in Europese ERASMUS+ projecten

ALFMED werd opgericht in 2004, op initiatief van Florence Delseny Sobra, training consultant.

De kernactiviteit van ALFMED bestaat uit twee delen:

  • Private instelling voor hoger onderwijs gespecialiseerd in Franse taalkundige en culturele onderdompeling in combinatie met het opdoen van werkervaring
  • Taalcentrum met licentie voor gevorderde opleiding voor bedrijven, gespecialiseerd in talen (Engels, Frans, Spaans, Catalaans, Italiaans, Duits, Russisch)
  • Internationaal en Europees Mobiliteitsproject management en counseling voor VET scholen, opleidingscentra voor hoger onderwijs en KMO’s

Sinds 2005 is ALFMED’s filosofie gebaseerd op taalonderwijs waarbij strenge kwaliteitsnormen en competentie erkenningen strikt worden gevolgd. Dit doel werd bereikt in 2007 door het verkrijgen van een kwaliteitslabel voor Franse taalacademies. Bovendien heeft de academie het kwaliteitscertificaat behaald in 2011, uitgegeven door de regionale regering van de Languedoc Roussillon.

  • Als opleidingscentrum voor Franse bedrijven, heeft ALFMED een zeer sterke betrokkenheid bij de lokale economische en culturele markt in de regio van Perpignan en heeft kennis in mondelinge opleiding ALFMED biedt specifieke opleidingskwesties en kwalificaties aan in nauwe samenwerking met bedrijven: 600 mensen/300 bedrijven worden elk jaar opgeleid. Verder is ALFMED een erkend centrum voor taalkundige beoordelingstools: TOEIC, BULATS, TCF.
  • Als actief lid van de UPE66, vakbond van ondernemers, is ALFMED een deel van de opleidingscommissie en werkt aan competentieontwikkelingen binnen de initiële vocale taalopleidingen.
  • Als ERASMUS+ mobiliteitsproject gast/uitzendpartner sinds 2006, heeft ALFMED stages georganiseerd voor een totaal van 700 studenten. ALFMED biedt stages aan in verschillende sectoren waaronder toerisme, import export, voedingsindustrie, duurzame ontwikkeling, hotel, event management, administratie en management… Zie onze mogelijke sectoren.
  • Het meertalige personeel zorgt voor alle aanverwante activiteiten zoals: Franse lessen, culturele onderdompeling, stage briefing en toezicht bij stages alsook ECVET evaluatie.
  • Als Europese partner is ALFMED, sinds 2009, betrokken in transversale Europese projecten: de Leonardo stages.

INPUT (2010-2012),

S.I.T.E. (2011-2013),

PLACET (2013-2015)

TEDDIP’EUROPE (2016-2018)

SKILLS#EU (2016-2017)

  •   Sinds 2010 is ALFMED volledig betrokken bij het ECVET initiatief door haar deelname aan de TOI-projecten:

English – The Saint James Ways (2009-2011)

“MOBility for EXcellence” (2010-2012)

“Q-Mentor” (2012-2014)

Deze projecten staan de academie toe de kwaliteit en erkenning van de competenties verworven via mobiliteit te verbeteren, in het kader van het ECVET systeem.

ALFMED is lid van het Europees ECVET netwerk en heeft tal van trainingen en seminaries in 2012 en 2013 gevolgd: : «ECVET for Mobility», «Building ECVET», «ECVET workshop» en «ECVET exchanges & best practices».

Als coördinator van Franse projecten, beheert ALFMED sinds 2012 de taalkundige en culturele voorbereiding van de deelnemers, alsook de selectie van Europese gastinstellingen.

M.E.D.I.A.s

Cross-MEDIAs

SCE- Mobilité